Termomustimetru Hidrometru Vin, Bere, Profesional cu 3 scale (Gravitationala, %Alcool, Zahar/L), indice fermentatie 29cm
Doar la Noi ! Ai Transport Gratuit pentru comenzi peste 499 Lei. Cost unic transport pentru comenzi mai mici: 25 Lei.
🚛Livrare prin Curier: DSC/Cargus - Deschidere+Verificare Colet
Descriere
Termomustimetru Fabricat in Franta, omologat metrologic - de maxima acuratete pentru a masura continuu progresul fermentatiei din mustul pentru bere sau pentru vin.
Pe masura ce zaharul se transforma in alcool, hidrometrul se va scufunda incet. Cand fermentatita este completa, hidrometrul va inceta sa se scufunde.
Pentru a calcula potentialul de alcool din bere sau din vin, masurarea Gravitatiei Specifice trebuie efectuata inainte de inceperea fermentatiei si pur si simplu echivalata cu indicele potentialului de volum alcoolic din scala gradata.
- Contine scala Gravitationala Specifica (Sp.Gr.) cu interval 0.980 - 1.150; Volum(%) Potential Alcool Continut cu interval 0-18%; Continut Zahar grame/ Litru cu interval -60-340.
- Contine Termometru.
- Lungime Termohidrometru: 29 cm.
- Ambalat in toc din plastic glisant, rezistent.
Termometrul incorporat indica temperatura mustului sau a masei de fermentat - dupa citirea acesteia, se face corectia in tabelul atasat, raportat la Gravitatia Specifica (Densitatea) indicata. Corectia este necesara daca temperatura mustului este alta decat cea la care a fost etalonat hidrometrul, adica la 20° C. Pentru a aplica corectia necesara, se citeste temperatura indicata de lichidul albastru din coloana termometrului. Pe scara de corectie din dreapta temperaturii indicate exista cate un numar. Acest numar trebuie ADUNAT sau SCAZUT din citirea densitatii obtinute. Daca temperatura mustului este peste 20° C, numarul trebuie Adunat. Daca temperatura este sub 20° C, numarul trebuie Scazut.
Atasat in toc tabel de corectie si instructiuni utilizare.