Glucometru Mustimetru Guyot, cu 3 scale (Densitate °Baume, Vol. Alcool, Zahar) 29cm, Profesional
Doar la Noi ! Ai Transport Gratuit pentru comenzi peste 499 Lei. Cost unic transport pentru comenzi mai mici: 25 Lei.
🚛Livrare prin Curier: DSC/Cargus - Deschidere+Verificare Colet
Descriere
Glucometru (mustimetru) Guyot cu 3 scale Fabricat in Franta - este un densimetru cu destinatie speciala pentru testarea calitatii mustului la producatorii de vinuri. Principiul sau de folosire se bazeaza pe corelatia existenta intre densitatea mustului si unele proprietati ale acestuia cum ar fi continutul de zahar in litru de must si pontentialul alcoolic al vinului ce va fi obtinut din mustul respectiv.
Glucometrul se foloseste si pentru a determina cel mai bun moment pentru recoltarea strugurilor in baza creșterii gradelor Baume pe masura maturării acestora.
De asemenea, permite urmărirea sfârșitului fermentației, când gradul Baume se stabilizează la minim.
Pentru verificarea concentratiei de zahar din must se utilizeaza un recipient (pahar tip sonda/cilindru) suficient de inalt, pentru ca mijlocul de masurare sa pluteasca liber fara a atinge peretii sau fundul vasului. Recipientul trebuie sa fie transparent. Se umple recipientul cu must (aprox. 80 %). Se introduce mustimetrul usor pana cand pluteste liber.
Se citeste pe scala mustimetrului indicatia in grade Guyot si se coreleaza cu scala (%)Vol. alcool Potential, deasupra meniscului format de lichid.
- Contine scala Baume cu interval densitate de 0-18° Bé; scala Vol. Alcool Potential cu interval 0-20%; scala concentratiei de zahar cu interval 0-30 (kg/l).
- Nu contine Termometru.
- Lungime Glucometru: 29cm.
- Ambalat in toc din plastic glisant, rezistent.
- Temperatura de etalonare: 20°C