Cazan Tuica Alambic Cupru Pur 50 Litri, cu Termometru Inclus
Doar la Noi ! Ai Transport Gratuit pentru comenzi peste 499 Lei. Cost unic transport pentru comenzi mai mici: 25 Lei.
🚛Livrare prin Curier: DSC/Cargus - Deschidere+Verificare Colet
Descriere
[ ACCESORII RECOMANDATE ]
Sita Cupru Anti-Lipire pentru Alambic 50 Litri |
|
Arzator Gaz 30cm Tip "Paella" pentru Alambic 50 litri | |
Suport Metalic 40cm pentru Alambic de 50 Litri |
Cazanele de tuica Alambic sunt fabricate in Portugalia de Artizani cu experienta din generatie in generatie.
Se confectioneaza din cupru alimentar 99,9%, pentru a asigura fixarea materialelor aromatice in distilat (tuica), ionii de cupru avand un rol important si in procesul de maturare al tuicii.
Cazanul are forma sferica, pentru a facilita miscarea continua a borhotului in procesul de fierbere. Acesta este motivul pentru care cazanele de tip alambic nu necesita amestecator, deoarece continutul nu se lipeste de fundul vasului - in cazul compozitiilor mai diluate sau a vinului. Pentru Compozitiile mai Dense (Borhot de Pruna, Mar), recomandam Sita Anti-Lipire pentru siguranta totala.
Capacul vasului de fierbere are o forma de cupola asemanatoare unei cepe, ceea ce inseamna ca aburul trece printr-o sectiune mai ingusta, dupa care se dilata si se raceste in cupola, asa incat elementele componente cu o temperatura de fierbere mai scazuta se precipita si revin in borhot, eliminand componentele nocive din distilatul final.
Acest lucru inseamna ca forma constructiva a cazanului favorizeaza fierberea unei tuici curate si aromate.
Se recomanda ca fierberea sa se efectueze cu gaz(Arzator sau direct pe Aragaz), care are o posibilitate de reglare mai fina a flacarii, dar se poate efectua si cu lemne.
Etansarea se realizeaza cu Amestec de Apa si Faina Alba sau Banda Teflon: Intre Capac si Corpul Cazanului;
La acest Model de 50 Litri - partea de legatura a tevii cu Racitorul este prevazuta cu sistem de inchidere cu filet.
Recomandam o prima distilare de curatare( Amestec Apa si Acid Citric in Proportie de 40:0,2 - La 40 litri de apa, se pot pune 200 ml acid citric sau otet de mere ) pentru a elimina impuritatile ramase in urma fabricarii. Deasemenea aceasta recomandare ramane valabila si in cazul in care doriti sa utilizati cazanul dupa o lunga perioada de timp in care nu s-a mai fiert.
Cazanul de tuica este format din 3 parti componente: recipinetul de baza, capac cu conducta, racitor.
Material: Cupru Pur, Grosime de 1mm