Cazan Tuica Alambic 40 Litri, cu Termometru Inclus
Doar la Noi ! Ai Transport Gratuit pentru comenzi peste 499 Lei. Cost unic transport pentru comenzi mai mici: 25 Lei.
🚛Livrare prin Curier: DSC/Cargus - Deschidere+Verificare Colet
Descriere
[ ACCESORII RECOMANDATE ]
Sita Cupru Anti-Lipire pentru Alambic 40 Litri | |
Arzator Gaz 20cm Tip "Paella" | |
Suport Metalic 30cm pentru Alambic de 40 Litri |
Dimensiuni: Inaltime x Latime x Adancime (mm):790 mm x 800 mm x 420 mm
Cazanele de tuica de tip „Al-Ambiq” sunt fabricate in Portugalia de Artizani cu experienta din generatie in generatie.
Se confectioneaza din cupru alimentar 99,9%, pentru a asigura fixarea materialelor aromatice in distilat (tuica), ionii de cupru avand un rol important si in procesul de maturare al tuicii.
Cazanul are forma sferica, pentru a facilita miscarea continua a borhotului in procesul de fierbere. Acesta este motivul pentru care cazanele de tip alambic nu necesita amestecator, deoarece continutul nu se lipeste de fundul vasului - in cazul compozitiilor mai diluate sau a vinului. Pentru Compozitiile mai Dense (Borhot de Pruna, Mar), recomandam Sita Anti-Lipire pentru siguranta totala.
Capacul vasului de fierbere are o forma de cupola asemanatoare unei cepe, ceea ce inseamna ca aburul trece printr-o sectiune mai ingusta, dupa care se dilata si se raceste in cupola, asa incat elementele componente cu o temperatura de fierbere mai scazuta se precipita si revin in borhot, eliminand componentele nocive din distilatul final.
Acest lucru inseamna ca forma constructiva a cazanului favorizeaza fierberea unei tuici curate si aromate.
Se recomanda ca fierberea sa se efectueze cu gaz(Arzator sau direct pe Aragaz), care are o posibilitate de reglare mai fina a flacarii, dar se poate efectua si cu lemne.
Etansarea se realizeaza cu Amestec de Apa si Faina Alba in 2 puncte: 1. Intre Capac si Corpul Cazanului; 2. Intre Teava de Legatura si Intrarea In Serpentina din Racitor.
Recomandam o prima distilare de curatare( Amestec Apa si Acid Citric in Proportie de 39:0,3 - La 39 litri de apa, se pot pune 300 ml acid citric sau otet de mere ) pentru a elimina impuritatile ramase in urma fabricarii. Deasemenea aceasta recomandare ramane valabila si in cazul in care doriti sa utilizati cazanul dupa o lunga perioada de timp in care nu s-a mai fiert.
Cazanul de tuica este format din 3 parti componente: recipinetul de baza, capac cu conducta, racitor.
Material: Cupru Pur, Grosime de 1mm
CARACTERISTICI
DIAMETRU FUND: 34.5 CM
DIAMETRU BUZA: 21 CM
INALTIME: 71 CM
Detalii
Ce spun clientii
Cu o butelie normala puteti face aprox 2-3 fierberi, in functie bineinteles si de tipul arzatorului utilizat.
O zi placuta.
doresc sa comand un Al-Ambig de 40 litri la ultima oferta din decembrie 2016
In aceasta perioada comenzile se efectueaza on-line. Daca aveti dificultati, lasati-ne un nr. de tel. pe adresa noastra de e-mail si va sunam noi. Sau puteti trimite datele pentru livrare si prin e-mail. Multumim !
-Ce distanta este intre cazan si racitor din poze pare foarte mica.
Daca vorbim de un borhot mai lichid (ex. din struguri) , sau daca distilam vin, atunci nu exista risc mare de prindere. Dar pentru prune, mere, etc., se recomanda aceasta sita pentru a preveni prindererea borhotului, in loc de amestecator- care nu este disponibil la alambicuri.
Distanta intre cazan si racitor este de aprox. 60cm pentru alambicul de 40 litri. Aceste alambicuri, asa se construiesc.