Cazan Tuica Alambic 10 Litri, cu Termometru Inclus
Doar la Noi ! Ai Transport Gratuit pentru comenzi peste 499 Lei. Cost unic transport pentru comenzi mai mici: 25 Lei.
🚛Livrare prin Curier: DSC/Cargus - Deschidere+Verificare Colet
Descriere
[ ACCESORII RECOMANDATE ]
Sita Cupru Anti-Lipire pentru Alambic 10 Litri | |
Arzator Gaz 20cm Tip "Paella" | |
Suport Metalic 19cm pentru Alambic de 10 Litri |
NOTA: Pe langa Sita din Cupru recomandata, puteti alege - Fie Arzatorul de 20 cm fara Suport, fie Suportul de 19 cm fara arzator. Aceste doua produse nu sunt compatibile impreuna pentru acest Al-ambic !
Dimensiuni: Inaltime x Latime x Adancime (mm): | 460 mm x 540 mm x 270 mm |
Cazanele de tuica de tip „Al-Ambiq” sunt fabricate in Portugalia de Artizani cu experienta din generatie in generatie.
Se confectioneaza din cupru alimentar 99,9%, pentru a asigura fixarea materialelor aromatice in distilat (tuica), ionii de cupru avand un rol important si in procesul de maturare al tuicii.
Cazanul are forma sferica, pentru a facilita miscarea continua a borhotului in procesul de fierbere. Acesta este motivul pentru care cazanele de tip alambic nu necesita amestecator, deoarece continutul nu se lipeste de fundul vasului - in cazul compozitiilor mai diluate sau a vinului. Pentru Compozitiile mai Dense (Borhot de Pruna, Mar), recomandam Sita Anti-Lipire pentru siguranta totala.
Capacul vasului de fierbere are o forma de cupola asemanatoare unei cepe, ceea ce inseamna ca aburul trece printr-o sectiune mai ingusta, dupa care se dilata si se raceste in cupola, asa incat elementele componente cu o temperatura de fierbere mai scazuta se precipita si revin in borhot, eliminand componentele nocive din distilatul final.
Acest lucru inseamna ca forma constructiva a cazanului favorizeaza fierberea unei tuici curate si aromate.
Se recomanda ca fierberea sa se efectueze cu gaz(Arzator sau direct pe Aragaz), care are o posibilitate de reglare mai fina a flacarii, dar se poate efectua si cu lemne.
Etansarea se realizeaza cu Amestec de Apa si Faina Alba in 2 puncte: 1. Intre Capac si Corpul Cazanului; 2. Intre Teava de Legatura si Intrarea In Serpentina din Racitor.
Recomandam o prima distilare de curatare( Amestec Apa si Acid Citric in Proportie de 9:0,1 - La 9 litri de apa, se pot pune 100 ml acid citric sau otet de mere ) pentru a elimina impuritatile ramase in urma fabricarii. Deasemenea aceasta recomandare ramane valabila si in cazul in care doriti sa utilizati cazanul dupa o lunga perioada de timp in care nu s-a mai fiert.
Cazanul de tuica este format din 3 parti componente: recipinetul de baza, capac cu conducta, racitor.
Material: Cupru Pur, Grosime de 1mm
CARACTERISTICI
Inaltime: 50.5 cm
Diametru fund: 19.5 cm